Koolzaadwas, een duurzaam alternatief

De prachtige, handgegoten kaarsen zijn gemaakt van koolzaadwas. Een duurzaam en milieuvriendelijke grondstof en een duurzaam alternatief voor de welbekende sojawas.

Koolzaad is een helder geel bloeiende plant uit de mosterd of kool familie. De zonnige, helder gele velden zijn een bekend gezicht in de lente en zomer in ons eigen land en onze buurlanden als Duitsland, Groot-Brittannië en Frankrijk.
De olie uit deze zaden wordt verwerkt voor consumptie maar ook voor kaarsenwas; een relatief nieuwe en bovenal natuurlijke wassoort voor kaarsen. Qua eigenschappen heeft koolzaadwas veel overeenkomsten met sojawas, echter is het een stuk duurzamer omdat het lokaal en in Europa wordt verbouwd. Daarnaast heeft het nog vele andere voordelen voor mens en milieu.

Lage milieu-impact

Sojawas is afkomstig uit Amerika, en gaat, indien niet ecologisch verbouwd, vaak ten koste van het Amazone regenwoud. Koolzaadwas legt dus aanzienlijk een kortere weg af van producent tot afnemer dan sojawas en heeft een lagere milieu-impact doordat het lokaal en in Europa wordt verbouwd en geproduceerd.

Plantaardig, dierproefvrij en biologisch afbreekbaar

Koolzaadwas is plantaardig, natuurlijk en volledig biologisch afbreekbaar. Kleine restjes kunnen dus gewoon bij het groen-afval worden gegooid. Tot slot is het product dierproefvrij. Helemaal vegan!

Giftige stoffen en GMO-vrij

Koolzaadwas gevat geen genetisch gemanipuleerde (GMO-vrij) of giftige stoffen. Volledig ecologisch dus!

90% Minder roetvorming en uitwasbaar

Koolzaadwas geeft vrij weinig roet af, tot wel 90% minder dan paraffine kaarsen. Naast het feit dat je minder snel je ramen hoeft te lappen of je gordijnen hoeft uit te wassen, is het ook een stuk gezonder doordat je minder roet inademt! Om deze reden worden koolzaadwaskaarsen dan ook goed verdragen door mensen met luchtwegproblemen. Tot slot is koolzaadwas eenvoudig uitwasbaar in de wasmachine.

Vele voordelen dus, zowel voor mens als milieu! Bekijk hier het gehele assortiment,  of klik op één van bovenstaande afbeeldingen.