In een wereld als deze, kun je er niet meer omheen dat duurzaamheid een belangrijke rol speelt, en zo probeert Candle Party dan ook zo goed mogelijk haar steentje bij te dragen aan een duurzame wereld.

Hoe draagt Candle Party bij aan een duurzame wereld?

RECYCLING

Het verpakkingsmateriaal wordt zo veel mogelijk hergebruikt en/ of geproduceerd van gerecycled materiaal.
Ook de grondstof die voor sommige kaarsen wordt gebruikt, is gerecycled. Kaarsen die bijvoorbeeld zijn mislukt of zijn gebroken, krijgen een tweede leven door ze om te smelten tot nieuwe prachtige kaarsen.

LOKALE PRODUCTIE

Alle kaarsen worden lokaal geproduceerd, in het oosten van Nederland.

DUURZAME GRONDSTOFFEN

De producten in de webshop bestaan zoveel mogelijk uit duurzame grondstoffen. Wist je bijvoorbeeld al dat koolzaadwas super duurzaam is, en vele malen duurzamer dan sojawas? Lees het hier!

MVO

De grondstoffen en producten die niet zelf worden geproduceerd, zijn afkomstig van bedrijven die ook hun verantwoordelijkheid nemen voor een duurzame toekomst. Daarnaast zijn de producten zo veel mogelijk afkomstig van lokale retailers (en anders Europese retailers) om de Co2 uitstoot te minimaliseren.

SOCIALE WERKPLAATS

De wenslichtjes en cadeaukaarten van Sidedish worden gemaakt in diverse sociale werkplaatsen, en dragen zo bij aan een positievere wereld.